Po stopách sultánů a rádžů - Marek, Jan, 1931-2022 (Cesty, 1973)
Vyprávění českého indologa přivádí do méně známých míst Indie, která autor navštívil při svém studijním pobytu. Jsou to místa bohatá historií i mnoha kulturními památkami, sídla bývalých království, knížectví a sultanátů, ježsidodnes zachovala kouzlo Orientu. Autor zasvěceně líči nejen dávnou minulost navštívených míst, ale i život dnešních obyvatel.