Geologicko-petrografické poměry mírovských slepenců západně a jihozápadně od Mohelnice - Brothánek, Ivo; Štelcl, Jindřich, 1923-1990; Univerzita J.E. Purkyně v Brně. Katedra mineralogie a petrografie (1961)
Práce se zabývá geologickými a petrografickými poměry mírovských slepenců. Při studiu petrografie byla zjištěna slabá regionální metamorfóza mírovských slepenců. Proto jsou v závěru práce přiřazeny k zábřežské sérii.
Vedoucí práce: Jindřich Štelcl.
Diplomová práce--Univerzita Jana Evangelisty Purkyně v Brně, Přírodovědecká fakulta, Katedra mineralogie a paletrografie, 1961.
Keywords: devon; fylity; chloritické břidlice; kulm; prvohory; devonian period; palaeozoic; Drahanská vrchovina (Česko); Drahanská vrchovina Mountains (Czechia); diplomové práce