Geologicko-petrografické poměry mírovských slepenců západně a jihozápadně od Mohelnice - Brothánek, Ivo (1961)
Práce se zabývá geologickými a petrografickými poměry mírovských slepenců. Při studiu petrografie byla zjištěna slabá regionální metamorfóza mírovských slepenců. Proto jsou v závěru práce přiřazeny k zábřežské sérii.