Malá světová obrazárna - Spalová, Olga, 1914-1987 (Svoboda, 1971)
Každý z dvaapadesáti vybraných umělců od Giota po Chagala se představuje některým ze svých nejlepších obrazů v pěkné barevné reprodukci. Autorčin text ve zkratce portrétuje osobnosti tohoto evropského malířskěho výkvětu apůsobivými slovy vyvolává jejich vrcholná díla. Publikace vznikla přepracováním původného rozhlasového cyklu. Spisovatelka se umí vcítit a porozumět smyslu výtvarného sdělení a dovede jej citlivě traktovat.