Byl Edvard Beneš vinen? - Peroutka, Ferdinand, 1895-1978 (Jinočany : H & H, 1993)
Studie si všímá politické činnosti Edvarda Beneše v letech 1938/1948, především pak v Únoru 1948. Tuto studii napsal F.Peroutka bezprostředně po Únoru 1948. Jako samostatnou publikaci ji zveřejnil exilový Masarykův demokratický svaz v Paříži poprvé v roce 1949, podruhé v roce 1950. Poté se studie dočkala několika dalších exilových vydání. Text, přejatý z pařížského vydání, je doplněn názvy kapitol a poznámkami.
Keywords: Beneš, Edvard, -- 1884-1948; osobnosti -- Československo; Únor (1948 : Československo); celebrities; Coup d’état (1948 : Czechoslovakia); Československo -- politika a vláda -- 1945-1948; Česko -- politika a vláda -- 1945-1948; Czechoslovakia -- 1945-1948; Czechia -- 1945-1948; studie