Shirley - Brontë, Charlotte, 1816-1855 (London : Penguin Books, 1994)
Sociální román zasazený do doby anglického hnutí ludditů koncem napoleonských válek líčí osudy žen autorčiny doby.
Keywords: anglické romány; realistické romány