Hroby předků : sonda do života a smrti dávných Slovanů - Lutovský, Michal, 1961- (Academia, 1996)
Kniha pojednává o pohřebních zvyklostech a obřadech slovanské části raně středověké Evropy, hlavní pozornost je věnována jihočeským mohylovým hrobům z 8. a 9. století